Sunday, 13 March 2011

PANDANGAN PELAJAR MESIR DI MALAYSIA.

Huk terkedu ketika aku sedang baring sambil berurut di resthouse compny aku berkerja , member lama aku call suruh menjemput dia dirumah ,

kadang-kadang seronok dengar cerita orang yang merantau ke luar negara , banyak cerita yang di kongsikan ketika bersama-sama . dari cerita aneh yang pelih dan yang seronok , cerita tentang pergolakkan di Tahrir untuk menguling kan hosni mubarak. banyak yang kita di sini tak tahu dan cerita sebenarnya disana . ada dia cerita tentang rakyat mesir yang dilenyek oleh polis dan di pukul hingga mati . bertapa kejamnya orang arab , bak kata kawan aku kalau tade pegangan agama mereka mesti lagi dayus dan kejam seperti zaman jahiliah . hurghh. dengar je dah menyeramkan .


ada juga member aku cerita yang orang arab ni masih mengangap orang di malaysia seperti orang asli , yang memakai cawat , dorang panggil orang malaysia unga unga ! haha WTF . dorang masih tak percaya dengan kemajuan di Malaysia , sampai member aku tunjuk dekat mereka gambar2 malaysia di internet ,dan mereka masih tidak mempercayakan yang gambar itu adalah di Malaysia . musibat betul..


ni haa pak arab let me show to you !!

Malaysia maju tak seperti yang korang tengok dekat TV tu dengan cawat2 , harghh susah cakap dengan kepala batu..ahhaha !

k arr bnyk sebenarnya yang nak di cerita..malas nak tulis panjang lebar...
zoulsaaa!

Oh Menarik Gila !!

Salam guys , di sini ada sedikit pekara yang ingin di kongsi bersama . Pernahkah kalian tahu tentang seni pertahankan diri ? , Di Malaysia kita juga ada warisan dan budaya kita yang perlu di pelihara .


okk , aku kalau boring masa berfacebook aku suka layari youtube,dan animebuzz . banyak benda yang boleh kita tahu di youtube .
tangan aku gatal dan mengodeh cerita silat dalam youtube , WOW cukup membanggakan . sebab dalam HISTORY CHANNEEL DOCUMENTARY telah memilih Malaysia sebagai tempat cerita dalam documentary mereka bukan di Indonesia .



Yeahhh hahahahaha !!

ok , dalam documentary itu ada 5part

http://www.youtube.com/watch?v=-LNQZFYOGW0

http://www.youtube.com/watch?v=cSixXyoKZ9s

http://www.youtube.com/watch?v=MZiBQhr_m8E

http://www.youtube.com/watch?v=26qZX5-4onM

http://www.youtube.com/watch?v=dvV-eK5LZAQ


So sekarang kita patut sedar yang kita patut memuliharakan budaya dan warisan kita . takut suatu hari nanti ia akan ditengelami oleh arus zaman yang begitu cepat.