Wednesday, 23 February 2011

Karma

23/2/2011 - Aku masih terpikir-pikir apa yang aku patut lakukan selepas ini , sebab aku dapat offer kerja dengan 1 compny di MELAKA , KUALA LUMPUR . Sedangkan niat aku sebelum ni memang nak berhijrah ke sana , Maybe hidup di KLUANG susah nak pergi . Sebab peluang untuk kehadapan susah nak nampak , Ramai kawan-kawan aku yang berada di KUALA LUMPUR suruh aku kerja di sana , tapi aku fikir juga..kalau aku kerja sana setakat tak menyimpan duit susah juga . Tapi aku tahu apa yang aku patut lakukan apabila berada disana sebab aku tahu peluang yang aku nampak tu terlalu cerah untuk berjaya , sedangkan di mata kawan-kawan aku ia nya hanya suatu pembaziran , tapi aku tak sangka itu satu pembaziran sebab yang aku tahu itu adalah satu modal yang lasak , Ahhhhhhhhhhhhhh susah ..asyik mengeluh je apa pun tak jadi . Bak kata MAK & KAKAK ku asyik mengeluh je buat tak juga , mana nak tahu berhasil ke takk .Susah bila tiada kawan yang tak sepahaman dalam sekitar kita , kawan-kawan aku yang memahami aku semua dah buat hal tuju masing-masing , normally itu adalah lumrah kehidupan . Maybe oneday bila jumpa smua mesti dah berjaya dengan kerjaya masing-masing.

haahahahah KARMA !

1 comment:

  1. bagus u pkir jauh,,u pilih la yg u rasa terbaik ok.kl pon ok gak u..hehehe..:P

    ReplyDelete